Boek: De zilveren lepel

De zilveren lepelDe zilveren lepel, het naslagwerk voor iedereen die een Italiaanse kok wil worden. Na een weekendje Turijn, besef ik altijd weer dat Italië in mijn hart zit. Dat wat wij ooit opzij gezet hebben, is daar nog dagelijks voelbaar. Gevoel voor eten, eten met plezier, eten met de seizoenen en uit de regio. En hoewel ook in Italië tegenwoordig elke groente- en fruitsoort het hele jaar te koop is. Het seizoen is ver uit het belangrijkste.

Dit is ook de start van het meer dan 2000 recepten tellende boek De zilveren lepel. Het is een must voor liefhebbers van de Italiaanse keuken, want echt alles staat er in. Van een geweldig simpel en niet te mislukken pizzadeeg tot een recept voor bagna cauda (een typisch herfstig gerecht in Piëmonte) en natuurlijk Fiori di zucchine ripieni (gevulde courgettebloemen, absoluut een grote favoriet van mij als ik courgettebloemen kan vinden!).

Ik denk dat het onmogelijk is alle recepten te maken. Maar bladerend door het boek word je geïnspireerd om lekker te gaan kokkerellen en je een echte Italiaanse mama te voelen, die grote diners kookt voor haar kinderen, aanhang en kleinkinderen. Je voelt hoe de Italianen eten en genieten van eten. Gerechten zijn soms simpel, soms bewerkelijk, maar altijd staat de passie voor de ingrediënten centraal. Want dat is iets waar wij echt nog iets van kunnen leren.

Italianen leren eerder koken dan praten. En als ze niet koken, dan praten ze wel over eten. Wil jij je ook een echte Italiaanse kok voelen? Dan mag De zilveren lepel niet in jouw kookboekenkast ontbreken.

De zilveren lepel is uitgegeven door Van Dishoeck, je bestelt het boek hier.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s