Recept: Romige linzen met bacon en harissa

Dit recept komt uit Weekendlunch van Janneke Philippi.

Voor 2 personen
150 gram groene (Du Puy-)linzen
2 eetlepels olijfolie
75 gram bacon
1 ui gesnipperd
2 eetlepels crème fraîche
1-2 eetlepels harissa
1 bosje koriander, grofgehakt

Kook de linzen in heet water zonder zout. Begin vanaf 15 minuten te proeven en giet af zodra ze voor jou een lekkere beet hebben. Wil je ze lekker knapperig, dan is 15 minuten koken vaak voldoende.

Verhit intussen de olijfolie in een koekenpan. Bak de bacon met de ui 4 minuten. Voeg de linzen toe en bak nog 1-2 minuten.

Schep de crème fraîche erdoor en breng de linzen pittig op smaak met de harissa. Schep vlak voor je aan tafel gaat de koriander er door.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s