Recept: Chocoladetaart

En terwijl ik honderd blogberichten in mijn hoofd heb, die er maar niet uit komen, moet ik dit gewoon even met jullie delen. Net als vorig jaar, verbaas ik me hier over het feit dat ik mijn gasten zoveel zoetigheid voor zet. Het is dit jaar gelukkig minder dan vorig jaar en ik probeer ondertussen elk recept wat ik maak te wijzigen in een gezondere versie. Gisteren was het tijd voor chocoladetaart. Ik had een recept van Donna Hay (uit Fast, Fresh en Simple) en een recept van de site Voedzo. Ik had voor beide recepten niet alles in huis, dus dacht ik, ik maak er een combinatie van. En dat werd een wel heel fantastisch recept. De eerste keer vulde ik een kleine vierkante ovenschaal met een deel van het beslag. Daarna mixte ik dat deel van het beslag met een nieuwe portie en vulde ik een ronde taartvorm met het beslag.

ChocoladetaartDe tweede taart moest duidelijk wat langer in de oven, maar het resultaat bij beide was echt fantastisch!!

Ingrediënten (1 taartvorm, doorsnee 22 cm):

2 volle eetlepels honing
350 gram pure chocola
150 gram (en eventueel meer) amandelmeel
100 gram rauwe geraspte courgette
5 eieren
2 theelepels wijnsteenbakpoeder
125 gram boter
1 eetlepel cacao

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Smelt boter, chocola en honing au bain marie (de onderkant van de bak met de ingrediënten mag het water niet raken). Klop de eieren los, meng het amandelmeel met bakpoeder en de courgette. Meng alles door elkaar als het boter/chocola/honingmengsel is gesmolten. Smeer een bak- of taartvorm in met boter en bekleed vervolgens met bakpapier. Zet 40 – 60 minuten in de oven. Leg de eerste 40 minuten aluminiumfolie over het beslag.

Laat afkoelen op een rooster en snijd de taart in stukken. Strooi er wat cacao over heen en je hebt een fantastische taart of toetje!

ps. waarschijnlijk kun je de boter ook goed vervangen door geurloze kokosolie. Deze kan ik hier echter nergens vinden, dus dat betekent dat ik het nog met boter moet doen. Ik kan echter niet wachten om het ook uit te proberen met kokosolie. Zodra ik dat heb gedaan, dan hoor je dat natuurlijk van me!

One thought on “Recept: Chocoladetaart

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s