Help ook anderen de winter door

Onlangs werd ik geattendeerd op het idee CouvertExtra, een initiatief van KHN Delft. Wat straks in heel Nederland voet aan de grond wil krijgen. Help jij ook mee om mensen die het financieel zwaar hebben deze winter aan een goede maaltijd? Lees onderstaand verhaal door en help mee!

couvert extra

Niet iedere Delftenaar heeft een gezonde maaltijd op tafel

De afgelopen tijd is er in de media veel aandacht geweest voor de moeilijke situatie waarin de voedselbanken in Nederland zich momenteel bevinden. Door de economisch zware tijden is er bij de voedselbanken een flinke toename in de vraag ontstaan, omdat steeds meer gezinnen niet zonder deze hulp kunnen. Aan de andere kant hebben bedrijven het financieel ook moeilijk, waardoor zij steeds scherper inkopen. Hun ‘bederf’ is hierdoor kleiner met als gevolg een dalend aanbod voor de voedselbank. Een grotere vraag en een kleiner aanbod is een situatie die ook de Delftse voedselbank logischerwijs in grote problemen brengt.

KHN Delft start daarom het initiatief ‘CouvertExtra’.

Samen met onze leden gaan wij voor zorgen dat niet alleen onze gasten, maar ook mensen in achterstandssituaties, in onze eigen stad, goed en gezond te eten krijgen. Met een kleine financiële bijdrage (vanaf €15,- per maand) kunnen we samen een grote meerwaarde creëren.
Dit is mogelijk door een samenwerking met een grootleverancier als de Makro. Zij zijn bereid om tegen scherp gereduceerde tarieven producten te leveren waar de voedselbank een structureel tekort aan heeft. Denk bijvoorbeeld aan pasta en rijst, producten met langere houdbaarheidsdata, die essentiële onderdelen vormen voor een gezonde maaltijd. Met uw kleine financiële bijdrage completeren we het aanbod van de voedselbanken en zijn wij met minimale middelen van zeer grote waarde!

Uw gasten waarderen uw maatschappelijke betrokkenheid

Met dit initiatief steunen we niet alleen de gezinnen die de hulp van de voedselbanken hard nodig hebben, we zetten samen de lokale horeca in een goed daglicht. Elke zaak die meedoet aan dit initiatief, krijgt een raamsticker met daarop het CouvertExtra-logo. Door het logo met een link naar onze website op uw website te plaatsen, zien uw gasten dat zij indirect meewerken aan de gezondheid van mensen die dat hard nodig hebben. Vanzelfsprekend zetten we met dit initiatief ook in op stevige aandacht van de lokale en regionale media en zorgen we voor een flinke exposure.

Doet u mee? Dan zorgen wij voor extra maaltijden

Wij zoeken leden/bedrijven die dit initiatief een warm hart toedragen. Door mee te doen steunt u ons initiatief om de voedselbank te helpen. Het enige wat nodig is, is een financiële bijdrage van minimaal €15,- per maand en uw toezegging dit initiatief een jaar te willen steunen. U kunt u aanmelden door een email te sturen. Wij nemen dan contact met u op. Hartelijk dank alvast, voor uw bijdrage(n)!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s