Mijn eetissues

Het is wat stil op mijn blog de laatste weken. Ik weet het, ik ben niet meer zo trouw als ik was, maar dat heeft een goede reden, althans dat vind ik zelf! Ik sta namelijk de laatste dagen weer lekker vaak op de lange latten, in plaats van tijd te besteden achter mijn computer.

Salade met gegrilde venkel  en peer, zelfgemaakte ricotta en pesto

Salade met gegrilde venkel en peer, zelfgemaakte ricotta en pesto

We werken dit seizoen weer als chaletstaf voor Wenschalets. Wat betekent, elke dag koken, minimaal 3 x per week skiën en genieten van het leven. Een heel verschil met ons leven in Nederland, waar ik het gevoel had geleefd te worden door het feit dat we elke maand een flink bedrag aan vaste lasten moesten ophoesten. Hier hoeven we niet veel meer dan onze gasten het naar de zin maken en dat lukt tot nu toe erg goed!

Het koken gaat goed, mijn gerechten lukken vrijwel allemaal en ook deze week is men erg enthousiast. Natuurlijk vind ik zelf dat er altijd nog wel wat te verbeteren valt, maar na de niet-geringe fooi van vorige week en het enthousiasme deze week, probeer ik te accepteren dat goed ook goed genoeg is. Vorig jaar kon ik maar niet begrijpen dat er mensen waren die mijn eten niet lekker vonden, dit jaar bekijk ik het van de andere kant. Iedereen houdt van lekker eten, hoewel de smaak van wat lekker is, voor iedereen anders is. Ik maak hier dus niet altijd wat ik zelf zou maken, omdat smaken nu eenmaal verschillen en mensen hier gewoon wel regelmatig vlees op hun bord verwachten bijvoorbeeld. Toch is het eten wat ik op tafel zet met liefde gemaakt, bestaat het ook hier uit voornamelijk natuurlijke ingrediënten.

Door de drukte, en omdat ik meer bezig ben met het eten van mijn gasten, schiet goed eten er bij mij nog wel eens bij in. Omdat ik denk dat ik nog beter en gezonder moet eten dan ik doe. Dus nog meer rauw voedsel, meer superfoods, minder zuivel, kaas en chocola, etc. Ik zou dat gevoel van altijd gezond eten, wel eens willen loslaten en weer meer willen genieten van eten (zoals ik dat altijd kan als ik in Italië ben).

Als ik dan weer lees dat ik eigenlijk geen kaas, zuivel, brood, suiker, en dergelijke meer mag eten, of dat ik eigenlijk alles rauw moet eten en superfoods moet gebruiken. Dan baal ik wel eens dat dat allemaal niet lukt. Ik probeer wel veel uit hoor, maar ik vind echt lang niet alles lekker. Heb je wel eens maca-poeder in een smoothie gebruikt? Nou dat maakt de smoothie er echt niet lekkerder op, maar ja het is goed voor je libido en energie, dus dan wil je het toch eens uitproberen…. (als iemand een andere suggestie heeft om maca te gebruiken, dan hoor ik het graag, want ik vindt het nog niet echt een makkelijk ingrediënt om mee te werken). Binnenkort zal ik eens wat meer vertellen over mijn ervaringen met superfoods en andere gezonde manieren van eten.

Heel gezonde lunch met couscous met groenten, avocado gevuld met ei en guacamole

Heel gezonde lunch met couscous met groenten, avocado gevuld met ei en guacamole

Ik heb besloten dat ik gewoon lekker wil eten en dat ik mijn eten zoveel mogelijk (zeg 90%) zelf wil bereiden. Dat betekent misschien iets meer werk, maar ik weet wel precies wat er in mijn eten zit, geen rare e-nummers en toevoegingen en zo. Tijdens mijn werk in het winterseizoen betekent dat wat meer suiker, room en vlees, veel verse groenten, fruit en gezonde sapjes en salades. In de zomer compenseer ik dat met enorme hoeveelheden raw food in salades.

Over een paar dagen vertrekken we naar Frankrijk en ik ben nu al heel benieuwd hoe het daar is gesteld met het eten. In toeristische gebieden is het aanbod vaak wat beperkt, opvallend vind ik wel dat men hier in Oostenrijk vrij veel biologische etensmiddelen verkoopt, veel groente en fruit is biologisch en veel uit het seizoen. Binnenkort dus meer hierover!

One thought on “Mijn eetissues

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s