Mijn eetissues opgelost!

Turijn november 2012 (13)Het issue is opgelost. Ik heb een besluit genomen. De afgelopen tijd was ik heel erg bezig met gezond eten, superfoods, gezonde ingrediënten, etc. Ik ging me er alleen helemaal niet beter van voelen. Ik dacht dat als ik al die superfoods zou nuttigen ik me geweldig zou gaan voelen, dat ik meer energie zou hebben en dat mijn maag minder raar zou reageren.

Nou niets bleek minder waar. En dan was er ook nog de strijd met alle ingrediënten waarvan ik vond dat ik ze eigenlijk niet mocht eten (suiker, zuivel, kaas, chocola). Ik werd er niet gelukkiger van. Ik wilde gewoon weer lekker eten en genieten van eten. Want hier maak ik allerlei heerlijke gerechten voor mijn gasten en dan blijft het moeilijk om niet te snoepen of mee te eten. Ik ben op een dag zo’n 8 uur in de keuken bezig en heb dan vaak geen zin meer om ook voor mezelf nog een hele aparte maaltijd te maken.

Turijn november 2012 (10)

Dus nam ik een paar dagen geleden een besluit. Ik ga eten waar ik zin in heb. En mijn lichaam en ik worden daar een stuk gelukkiger van. Want ik eet dat wat mijn lichaam wil, zonder er al te veel bij na te denken. Ik eet nu misschien niet eens zo anders dan anders, ik geniet er wel meer van. En het grappige is dat mijn lichaam me  wel vertelt wat ik nodig hebt. Na een paar dagen veel brood eten, heb ik nu bijvoorbeeld helemaal geen zin meer in brood en heb ik  behoefte aan verse groenten!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s