De spruit en andere bijzonder mooie groenten!!

Spruitjes

Spruitjes uit Italië, die zien er net even anders uit dan wij gewend zijn!

Mijn moeder maakte namelijk altijd een briefje met de gerechten voor de komende week. Wij wisten dus al precies wat we welke dag zouden eten. Dit keer stond er op het briefje dat we ‘kooltjes’ zouden eten. En daar moest ik dus aan denken toen ik de spruitjes schoonmaakte. Want een spruitje is inderdaad gewoon een klein kooltje. De vorm, de bladen, zo klein als de spruit is, zo mooi is deze vormgegeven.

Toen bedacht ik wat de natuur ons eigenlijk allemaal wel niet geeft en hoe mooi bepaalde groenten groeien. Heb je bijvoorbeeld wel eens een bloemkool doormidden gesneden? Het ziet er uit als een witte boom, maar ook venkel, andere kolen en nog veel meer wat de natuur ons geeft is zo bijzonder van vorm. En zo lekker om mee te koken.

Het is raar dat we (of een groot deel van de bevolking) van echte groenten en echt natuurlijk eten geworden zijn tot gemaksmensen die liever uit pakjes eten…. Gelukkig is er een kentering gaande en zien we massaal steeds meer in dat het eten wat de natuur ons biedt lekkerder en beter voor ons is! Breng daarom af en toe gewoon eens een ode aan een mooi stuk groente, lekker uit het seizoen en het liefst biologisch…… Lekker en zo leuk om mee te experimenteren!

Weet jij bijvoorbeeld hoe een spruit groeit? Ik moet eerlijk zeggen dat ik het tot een jaar geleden ook niet wist, maar ik denk dat ik niet de enige ben!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s