Boek: Koken met Irene

Koken met Irene - Irene LelieveldSoms komt er een boek op de markt waarvan je denkt, had ik die titel zelf maar geclaimd. Het boek Koken met Irene is namelijk niet van mij, maar van Irene Lelieveld. Irene werd vorig jaar benoemd tot Miss Natural 2012 en heeft al verschillende boeken op haar naam staan. Onder andere het boek Koud? Eet je warm! (2009), Een gezonde eter voelt zich beter (2011) en het ebook Reset je lichaam, voor een gezonde nieuwe start.

De ondertitel van Koken met Irene is: De gezonde eter in de eerlijke keuken. Met haar boek wil Irene mensen inspireren gezond te (blijven) eten èn mensen te helpen met een allergie. Het bijzondere aan het boek vind ik de suggesties die worden gegeven als je bijvoorbeeld geen noten, gluten, zuivel of andere ingrediënten mag eten. Er wordt met icoontjes aangegeven hoe je het recept kunt aanpassen naar jouw dieet. Ideaal dus als je een allergie voor het een of ander hebt.

In haar boek legt Irene eerst uit hoe je boodschappen doet en waar, wat zuren en basen met je lichaam doen en wat je vooral wel en niet in je keuken moet hebben (aan ingrediënten, maar vooral ook aan machines e.d.). Daarna komen alle ingrediënten van een menu aan bod, zoals granen, volkoren, brood, broodbeleg, zaden, pitten en noten, zoet, zuivel, eieren, olie, fruit en groenten. En natuurlijk een heleboel recepten. Hierin wordt steeds algemeen aangegeven wat er in zit, bijvoorbeeld zoet of meel of melk, je kunt dan vervolgens zelf invullen welke zoetstof je gebruikt, welke melk of welke meelsoort. Zo kun je het dus naar smaak aanpassen.

Koken met Irene is in 2012 uitgegeven bij Uitgeverij Elmar, onder ISBN-nummer 9789038922003 en is hier verkrijgbaar.

2 thoughts on “Boek: Koken met Irene

  1. Pingback: Boek: Koud? Eet je warm! | Alles over eten

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s