Recepten met avocado

Avocado’s zijn supergezond. Ik herinner me dat ik in de begintijd van mijn blog veel met avocado werkte, op een gegeven moment was ik erg gefocust op streekgebonden producten en daar paste de avocado niet tussen. Ik deed er een paar jaar ook helemaal niets meer mee.  En ik miste het niet eens. Nu is de avocado toch weer terug in de keuken, want een avocado is een zeer veelzijdige vrucht en supergezond.

In Oostenrijk woonde ik samen met een Australisch meisje, Rachelle. Zij was ook verslaafd aan lekker en gezond eten, dus we namen regelmatig de tijd om wat te experimenteren. Onder andere met de avocado, maar ook met dadels en chiazaad. Zij had een bijzonder lekker recept voor een smoothie met banaan, avocado en dadel.

Het recept is (zoals bij elke smoothie) heel simpel, je gooit alles in de blender, je mixt het en je drinkt het. Bij deze smoothie is het echter wel van belang dat je de dadels even weekt in water voor je ze goed kunt pureren. En denk er aan ook altijd even te checken of er wel of geen pitten in de dadels zitten. Deze blenden namelijk niet mee. Deze smoothie is ook goed te maken met goji-bessen (ook deze eerste even weken in water) en je kunt er lijnzaad of chiazaad aan toevoegen voor de extra power!

Heel gezonde lunch met couscous met groenten, avocado gevuld met ei en guacamole

Heel gezonde lunch met couscous met groenten, avocado gevuld met ei en guacamole

Via Rachelle ontdekte ik ook de geneugten van Pinterest. Zelf ben ik nog steeds een dramatische fotograaf. Maar foto’s van lekker eten bekijken, daar word ik wel heel blij van. En laat Pinterest daar nou een goed medium voor zijn. Zo kwamen Rachelle en ik achter een paar bijzondere gerechten met avocado. Namelijk een chocolademousse met avocado, banaan, cacao en kokosmelk (wederom gooi alle ingrediënten in de blender, mix het, doe het in een leuk bakje en je hebt een geweldig ontbijt of dessert). En gebakken avocado met ei, wat een geweldig idee. Je snijdt de avocado in plakken, je maakt in het midden (waar de pit zit) het gat wat groter. En je bakt de avocado even in de pan. Daarna breek je het ei in de avocado en wacht je tot het ei gebakken is. Van de overgebleven stukjes avocado maak je bijvoorbeeld guacamole en je hebt een heerlijke lunch of ontbijt.

De avocado gebruik ik ook vaak als vulling voor mijn nieuwste favoriete gerecht, de rice paper roll, of in een salade met witlof. Allemaal even goede combinaties en zo gezond!! Ik zou zeggen, laat het streekgebonden eten even voor wat het is en experimenteer met de avocado!

One thought on “Recepten met avocado

  1. Dit ziet er wel ontzettend lekker uit! Ik ben zelf laats bij Remon Afro Asian Market in Rotterdam geweest en heb hier allerlei exotische ingrediënten gekocht. Ik kan niet wachten om ermee aan de slag te gaan en hoop op net zo’n lekker uitziend gerecht als dit!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s