Persbericht: Culinaire toepassing arganolie nog onontdekt

Nog maar weinig mensen zijn bekend met de culinaire toepassing van arganolie. Dat blijkt uit een enquête van Arganwinkel.nl. Mensen gebruiken arganolie met name op de huid of als haarverzorging. Zonde, want naast het feit dat de olie heerlijk smaakt, is de 100 procent natuurlijke olie ook erg gezond.

Arganwinkel.nl vroeg Nederlandse gebruikers van arganolie in een enquête waarvoor zij de olie gebruiken of zouden willen gebruiken. Slechts 1.5 procent van de deelnemers aan de enquête blijkt arganolie in de keuken te gebruiken. Het merendeel gebruikt de olie op de huid (75 procent). Ook de toepassing als haarverzorging (12 procent) en nagelverzorging (4 procent) kwam regelmatig voor.

Verschil culinaire en cosmetische arganolie

Een belangrijk verschil tussen arganolie voor culinair en voor cosmetisch gebruik is dat de pitten van de arganboom voor de productie van culinaire arganolie geroosterd worden. Hierdoor krijgt de olie meer smaak. Bij het produceren van arganolie voor cosmetische toepassingen wordt gebruik gemaakt van pitten die niet zijn geroosterd. Bovendien wordt arganolie voor cosmetische toepassingen uitvoerig gefilterd.

Arganolie in de keuken

Arganolie heeft een nootachtige smaak en kan met vrijwel iedere maaltijd gecombineerd worden. De olie wordt bijvoorbeeld gebruikt in salades, wok- en groenteschotels of als smaakmaker bij de pasta of bij vlees. In arganolie zitten veel vitamines, bijvoorbeeld vitamine E, en de olie bestaat voor meer dan 80 procent uit onverzadigde verzuren als omega 6 en 9. Arganolie is daarmee een gezond alternatief voor olijfolie. Wetenschappelijke studies tonen zelfs aan dat één lepel arganolie per dag het cholesterol verlaagt.

Binnenkort ga ik experimenteren met arganolie, dan zal ik je er meer over vertellen. Mocht je nu al tips hebben voor lekkere recepten met arganolie, dan mag je die altijd onderaan dit bericht plaatsen of me mailen!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s