Boek: La Cucina Verde

La Cucina VerdeEen heerlijke titel voor een heerlijk Italiaans kookboek vol groenterijke gerechten! La Cucina Verde is namelijk een ode aan de heerlijkste Italiaanse groentegerechten. Het leukste aan Italiaanse kookboeken vind ik vaak de namen van de recepten. Die klinken al 10 x lekkerder dan in het Nederlands.

Zo klinkt Fagioli & Fagiolini toch veel lekkerder dan Bonen? Alsof elk gerecht een lofzang is naar de groente. Als groentefan word ik dan ook super blij van een boek als dit. Elke bladzijde is een inspiratie om lekker met groenten te variëren. En de eenvoud van de Italiaanse keuken, maakt het ook gemakkelijk de meeste recepten meteen te maken.

De hoofdstukken zijn ingedeeld naar de verschillende groentes of groepen groentes. Elk hoofdstuk begint met een korte introductie wat je in het algemeen met een groente kunt doen en waar je de groenten in Italië het beste kunt eten. Dat is natuurlijk vooral heel handig voor de mensen die regelmatig in Italië zijn, in Nederland is dat wat minder nuttige informatie. Wel leuk om te lezen. Het geeft je toch het gevoel even in Italië te zijn. Ook lees je bijvoorbeeld hoeveel verschillende soorten van een bepaalde groente er zijn, zo zijn er alleen al van radicchio (een soort witlof, maar dan bordeauxrood gekleurd) al vele verschillende soorten en je gelooft het of niet, er is zelfs een kookboek met meer dan 600 radicchio-recepten.

La Cucina Verde van Carlo Bernasconi en Larissa Bertonasco is uitgegeven bij Uitgeverij Becht (onderdeel van Gottmer), onder ISBN-nummer: 9789023013013.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s