Recept: Banaanpannenkoek met Greek ‘n Coconut Yoghurt en ahornsiroop

Banaanpannenkoek

Toen ik nog in Nederland woonde, maakte ik dit erg vaak als ontbijt. Een zeer goede en vullende start van de dag, dan weet je zeker dat je tot de lunch niets meer hoeft te eten!

Ingrediënten (voor 2 personen)

EasiYo Yogurt Maker
EasiYo Greek ‘n Coconut sachet

Maak de yoghurt volgens de gebruiksaanwijzing (dit duurt een nacht, dus doe dit de avond voor je dit ontbijtje wilt maken).

1 ei, losgeklopt
1 banaan, geprakt
flinke scheut melk
2 eetlepels volkorenmeel (of boekweitmeel)
2 eetlepels havervlokken
1 eetlepel lijnzaad
1 eetlepel zonnebloempitten
ahornsiroop
klontje boter

Meng de banaan met het ei en de melk. Mix goed door elkaar en voeg dan het meel toe. Mix tot een glad geheel en voeg de overige ingrediënten toe. Het beslag mag best een beetje dik zijn.

Verwarm een pan op middelhoog vuur en smelt daarin de boter. Doe een flinke lepel beslag in de pan en verdeel dit over de bodem. Bak op laag vuur en als de pannenkoek loskomt van de bodem (als het goed is, is het beslag in het midden nog nat) vouw je de ene kant van de pannenkoek naar het midden en de andere kant vouw je daarop. Draai de gevouwen pannenkoek om en het geheel ook aan de andere zijde te bakken. Als het gaar is leg je de pannenkoek op een bord en maak je een tweede pannenkoek.

Als beide pannenkoeken klaar zijn, snijd je ze doormidden en leg je ze schuin op elkaar op een bord. Daaroverheen schenk je royaal de kokosyoghurt en je maakt het af met ahornsiroop. Een heerlijk ontbijt voor het weekend!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s