Boek: De kunst van het koken

Julia Child, een legende, hoewel ik nog nooit van haar had gehoord voor de film Julie & Julia. Zoals ik eerder al schreef over haar befaamde Boeuf Bourguignon, zo heeft ze nog veel meer befaamde uitspraken en recepten. Haar boek Mastering the art of French cooking wordt in het Nederlands vertaalt als De kunst van het koken en dat dekt toch niet helemaal de lading. Want het gaat juist om het Franse aspect in dit boek.

De kunst van het koken is geschreven door Julia Child in samenwerking met Simone Beck en Louisette Bertholle. Met het boek kan elke thuiskok de ultieme Franse maaltijd op tafel zetten. Van Boeuf Bourguignon tot quiche lorraine en tarte tatin. Van alle ingrediënten die je maar kunt bedenken worden meerdere bereidingswijzen gegeven. Dus heb je iets in huis en weet je niet wat te maken, pak dit boek erbij en je weet bijna zeker dat je een recept zult vinden. Of een algemene bereidingswijze die je kunt gebruiken om iets klaar te maken.

Naast recepten natuurlijk ook een uitvoerige beschrijving van het benodigde keukengerei en waarom bepaalde materialen beter werken voor bepaalde gerechten dan andere. Het boek is te dik om echt alles uit te maken, maar voorlopig blijft het mijn handboek als ik even niet weet wat ik met bepaalde ingrediënten kan doen. De uitleg bij de recepten is vaak heel uitgebreid, dus het kan gewoon niet mis gaan. Vaak worden er ook verwijzingen gegeven naar andere recepten, zo wordt er bij Boeuf Bourguignon gebruik gemaakt van gebakken champignons en uien, om de finishing touch van het gerecht nog beter te maken.

Ter inspiratie of overtuiging waarom je dit boek in je kast moet hebben een filmpje van Julia Childs Boeuf Bourguignon:

En de trailer van Julie & Julia, een film die je als kookliefhebber toch echt gezien MOET hebben:

De kunst van het koken is uitgegeven bij Kosmos Uitgever onder ISBN: 9789021541587.

One thought on “Boek: De kunst van het koken

  1. Wat een feest de film Julie & Julia, de enige film die ik al meer dan vier keer heb gekeken………. Heerlijk !

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s