Boek: Van het huis

Van het huisNet na het afronden van ons project Thuis Maken, liep ik tegen het boek ‘Van het huis’ aan. En om te weten wat de concurrentie doet, was ik natuurlijk wel heel erg nieuwsgierig. Van het huis geeft namelijk authentieke recepten om thuis te maken: je eigen brood, yoghurt, jam & chutney, bouillon, verse pasta, zelfgedraaide worst, ingemaakte groenten, limonadesiroop en koekjes.

Het past natuurlijk helemaal in de tijdsgeest waarin mensen steeds meer de behoefte hebben om dingen zelf te maken. Het boek gaat verder dan de recepten in ons Thuis Maken boek, en zijn soms wat ingewikkelder òf je hebt er allerlei materialen voor nodig die je niet altijd in huis hebt.

In tegenstelling tot een aantal andere boeken die ik onlangs heb beschreven is dit boek wel weer bijzonder mooi vormgegeven, met foto’s die je meteen aanzetten om te gaan koken en eten. Je krijgt gewoon zin in een heerlijke uiencompote of boerenpaté, die je helemaal zelfgemaakt hebt!

Ook dit is een van origine Frans kookboek, dus ook hier proef je de Franse keuken door de recepten heen. Het boek laat zien dat je echt alles zelf kunt maken, zoals saucijzen, augurken in het zuur, zoetzure uitjes, leverpastei, hazelnootpasta, brood en allerlei soorten kazen en yoghurt.

Van het huis is uitgegeven bij Uitgeverij Becht onder ISBN: 9789023013617.

One thought on “Boek: Van het huis

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s