He bah!!!

Als jullie je afvragen waar ik de laatste tijd mee bezig ben, dan hier maar eens een antwoord. Ik heb weinig persoonlijks geschreven de laatste tijd. Niet omdat ik het niet met jullie wilde delen, maar meer omdat ik mijn tijd besteedde aan andere zaken (zoals skiën en in de zon zitten).

Koken is ondertussen een dagelijkse routine geworden, en dat betekent dat ik weinig experimenteer en nieuwe recepten ontwikkel. Vandaag ontdekte ik dat dit eigenlijk heel goed is uitgepakt dit seizoen, omdat onze gasten echt super enthousiast weg gaan elke week. En dat is toch waar ik het voor doe!

Afgelopen week deed ik een hele ranzige ontdekking. Mijn trouwe volgers weten waarschijnlijk ondertussen wel dat mijn vriend niet zo veel heeft met gezond, natuurlijk en biologisch eten. Die vindt sommige dingen die uit de fabriek komen gewoon heel erg lekker. Onbegrijpelijk maar waar;-) Ondertussen leg ik me er ook maar bij neer dat ik hem niet kan veranderen. Hoe graag ik het ook zou willen. Hij vind mijn ideeën over eten soms zo belachelijk dat ik het ook gewoon niet meer probeer.

Maar nu komt de ervaring. Misschien ken je de filmpjes en foto’s wel van de McDonalds-producten die maar niet verrotten, hoe lang je ze ook bewaard. Zo’n zelfde ervaring had ik met dit product (toastbrood van de Lidl):

Toastbrood - heeel lang houdbaar....

Mijn vriend wilde hier heel graag tosti’s mee maken, dus we haalden het op 14 januari in huis. Omdat hij eigenlijk helemaal bijna nooit tosti’s maakt, lag er op 14 maart nog steeds een half brood in de kast. Het was zelfs nog zacht… Een paar dagen lag het buiten de kast in het licht en begon het wat harder te worden, maar het was nog steeds niet beschimmeld of wat dan ook. Een week later maakte ik deze foto……

Waarmee ik maar wil zeggen, dat iets wat als eten verkocht wordt lang niet altijd echt eten is.

Kijk nog maar eens naar dit filmpje, dan zul je zien wat je beter wel en niet kunt eten en waarom ons eten tegenwoordig is zoals het is!

2 thoughts on “He bah!!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s