Boek: foodstyling

Foodstyling - Roberta DeianaAls je wat meer wilt weten over hoe je eten mooi kunt presenteren is het boek van Roberta Deiana zeker een aanrader! In haar nieuwste boek Foodstyling geeft Roberta je tips hoe je gerechten mooi kunt presenteren en vooral hoe je iets dan voorbereid.

Het grappige is dat het allemaal heel erg simpel is eigenlijk, maar dat je er misschien niet altijd zo snel aan denkt om iets op een bepaalde manier te presenteren.

In dit boek vind je niet alleen maar tips om iets mooi te presenteren, maar ook bijzondere recepturen voor gerechten met bloemen, groenten en bijzonder gekleurde ingrediënten. Denk bijvoorbeeld aan een gerecht met de prachtige naam: Veelkleurig taartje van zalm, lente-uitjes en rijst met pronkerwtbloemen. Of een gerecht als Woodstockpasta met kruiden en kiemgroenten. Er wordt veel gewerkt met voedselkleurstof, bijvoorbeeld om pasta of room te kleuren of om stempels te maken op tortilla’s of rijstvellen. Nu ben ik daar zelf niet zo’n voorstander van omdat ik het liefst met zo min mogelijk poespas kook, maar de andere tips voor snijtechnieken, nieuwe manieren om bijvoorbeeld filodeeg op te maken en pannacotta op te laten stijven, vind ik dan wel weer erg interessant!

Dit boek ga ik dan ook regelmatig gebruiken in de toekomst voor nuttige tips en tricks als er bijzondere mensen komen eten, waarbij de presentatie belangrijk is!

Foodstyling van Roberta Deiana is uitgegeven bij Karakter Uitgevers onder ISBN: 9789045204512. 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s