Restaurant: De Vluchthaven

Als ik in Nederland ben, vind ik het altijd leuk om nieuwe restaurants te ontdekken. Zo ontdekte ik dit keer restaurant de Vluchthaven in Bruinisse. Op een zonnige, maar winderige dag rijd ik met twee vrienden van Utrecht naar Bruinisse. Ik word getrakteerd op een etentje en dus laat ik me eens lekker verwennen.

De Vluchthaven - terras

De Vluchthaven – terras

Restaurant de Vluchthaven ligt net buiten Bruinisse, aan het water. Omdat de zon schijnt hebben we nog even het idee dat het wel lekker kan zijn om buiten te zitten, maar de wind is nog te hard, dus gaan we naar binnen. De ruimte heeft de uitstraling van een huiskamer, planken vol boeken en een diversiteit aan stoelen en tafels. Een prettige plek voor een zondagse lunch!

We gaan zitten en laten ons verrassen door wat het menu vandaag biedt. En tot mijn vreugde staat er kreeft op de kaart. Dat staat al weer heel lang op mijn lijstje om eens te eten en in een restaurant waar met biologische en streekproducten wordt gewerkt, wil ik dat zeker wel proberen. Dan moet het goed zijn!

Hollandse garnalen met aïoli - de Vluchthaven

Hollandse garnalen met aïoli

Ons eerste hapje bestaat uit kleine Hollandse garnalen die we nog zelf mogen pellen. Een heel simpel, maar super lekker hapje om de smaakpapillen al een beetje te kietelen. Omdat ik kreeft heb besteld komt de bediening ondertussen langs om mijn kreeft te laten zien. Natuurlijk leeft deze nog en opeens krijg ik toch een beetje spijt…. Dat prachtige beestje wordt straks ‘vermoord’ omdat ik een lekkere maaltijd wil eten….. We mogen even in de keuken kijken hoe dit in zijn werk gaat. De kreeft wordt niet levend gekookt, maar met een mes in de kop gesneden, dat schijnt minder pijnlijk te zijn. Ik hoop het maar….. Zwaar onder de indruk loop ik terug naar de tafel…..

Mijn voorgerecht bestaat uit gegrilde scheermessen, kokkels met Chermoula en palourdes met knoflook, tomaat en basilicum. Het is onbeschrijfelijk hoe goed deze schelpen smaken, het is echt goddelijk! Na een korte break komen de hoofdgerechten op tafel. Mijn hele kreeft is prachtig op een bord gedrapeerd met heerlijke groenten en een lekkere aïoli. Wat een prachtig gerecht, en stiekem vergeet ik dan toch even dat dit heerlijke roze beestje me een uur geleden nog levend in de ogen keek. Ik besluit er dan ook maar echt van te genieten.

We hebben een heerlijke maaltijd met allerlei fantastisch lekkere gerechten, die ook nog eens een streling voor het oog zijn! Heb je behoefte aan een heerlijk middagje uitwaaien in Zeeland? Ga dan eens lunchen bij De Vluchthaven, zeker voor de liefhebbers van vis, schaal- en schelpdieren een groot feest! Zie de foto’s voor een impressie van de gerechten.

Voorgerecht - de Vluchthaven

Gegrilde scheermessen, kokkels met Chermoula en palourdes met knoflook, tomaat en basilicum

Kreeft - de Vluchthaven

Kreeft…. need I say more?

Risotto met kreeft - de Vluchthaven

Risotto met kreeft

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s