Tarwegras

Mijn leven in het teken van gezond eten begon zo’n zeven jaar geleden. Samen met mijn broertje en een aantal partners begon ik een stichting met als doel gezonde feestjes te organiseren. Wat een geweldig idee was dat. Door allerlei oorzaken en vooral slechte voeding, veel te hard werken en beide in een burnout terecht komen kwam het niet van de grond. Kennelijk leefden we zelf toch niet zo gezond dat we in staat waren anderen te motiveren om ook gezond te leven. Na een paar jaar helemaal iets anders doen, kwam ik persoonlijk toch weer terug bij gezond eten en begon ik er over te schrijven. Vorige week ontdekte ik iets wat ik zo’n 7 jaar geleden voor het eerst proefde en waar ik het bestaan ervan weer een beetje naar de achtergrond had geschoven.

Ik heb het over tarwegras. Tarwegras schijnt namelijk mega-gezond te zijn! In het buitenland ben ik het echter nog nooit tegen gekomen. Waarschijnlijk omdat men op de plekken waar ik kom helemaal niet zo bezig is met gezond eten. Of in ieder geval niet zoals in Nederland!

Vorige week kwam ik weer in aanraking met tarwegras, en tot mijn verbazing nog wel bij de groenteman in Rosmalen. Ik wilde het wel weer een keer proberen. Kijken of ik het nu lekkerder zou vinden, of ik de smaak nog herkende. Dus ik nam twee cupjes mee, meer ging helaas niet, die avond vloog ik weer terug naar Corfu en het leek me niet echt iets om mee te nemen in het vliegtuig;-)

De smaak was inderdaad herkenbaar en niet heel vies, maar ook niet heel lekker. Arjan kreeg ook een cupje en vond dat ik het best overal doorheen mocht mixen, maar zo puur vond hij het niet echt geweldig.

We hebben de folder meegenomen en daaruit blijkt dus dat tarwegras echt super gezond is. Je zou zelfs met 1 cupje van 50 ml alle benodigde vitamines van 1 dag binnen krijgen.

Tarwegras zijn de scheuten van de tarweplant, deze groeien door tarwekorrels te laten ontkiemen en daarna in aarde te laten groeien. Dit zijn sprietachtige plantjes die op gras en bieslook lijken. Het lichaam is niet in staat om de stugge vezels van het tarwegras te verteren. Daarom wordt het geperst met behulp van een slowjuicer (één van de persen die je hiervoor kunt gebruiken is de Versapers, het is echter te stug het met elke juicer te persen, let er dus goed op of jouw apparaat dit aan kan). Op deze wijze komt tarwegrassap vrij.

Tarwegras behoort tot levend voedsel (raw food). Dit is rijk aan bio-energie die onze cellen jong houdt en voor een goed zuur-basenevenwicht zorgt.
Tarwegrassap is rijk aan vitaminen, mineralen, enzymen en aminozuren en bevat het gezondheidsbevorderende chlorofyl. Dit komt bijvoorbeeld ook voor in donkergroene bladgroenten en heeft een positieve werking op darmen, bloed en lever.
Tarwegrassap heeft bovendien een reinigende werking. Hierdoor kunnen er bij gebruik zuiveringsreacties ontstaan, zoals hoofdpijn, misselijkheid en diarree. Wil je het gebruiken om te reinigen? Dan is een kuur van een dag of tien noodzakelijk om echt effect te hebben, ben je gezond en wil je energieker worden, dan is het effect al sneller duidelijk. Na een dag of drie moet je dan effect opmerken.

Helaas heb ik in Corfu nog geen leverancier van tarwegras gevonden, maar mocht ik die vinden, dan kan ik er best aan wennen dagelijks een cupje tarwegras te drinken, eventueel gemixt in een van mijn groentesapjes.

Meer informatie over tarwegras vind je ook op de site van Miss Natural.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s