Boek: Gezond Genieten

Gezond genieten - Amber Albarda - Uitgeverij SpectrumAmber Albarda is ondertussen geen onbekende meer in de wereld van boeken over gezonde voeding. Met haar duidelijk stijl en moderne insteek van wat wel en niet goed voor ons is heeft ze onlangs weer een nieuw boek uitgebracht, Gezond Genieten.

Dit keer een kookboek wat bruikbaar is voor het hele gezin. Amber Albarda is naast voedingscoach ook moeder en ze geeft haar kinderen natuurlijk het beste wat de wereld te bieden heeft. Ze is van mening dat kinderen dat eten wat jij ze voorzet. En ook aan die smaken gewend raken. Daarom is het ook niet moeilijk om kinderen een gezond voedingspatroon aan te meten, als je er maar vroeg mee begint.

Elk recept in dit kookboek begint (zoals we van Amber gewend zijn) met een uitleg waarom iets zo gezond of lekker is. En ook waarom bepaalde ingrediënten (voor kinderen) zo goed zijn. In haar boek heeft Amber recepten opgenomen om zelf chocopasta of notenpasta te maken, ze geeft alternatieven voor brood als lunch en ontbijt en je vind de meest gewilde kindergerechten met een gezonde twist.

Voor mij was dit boek een bevestiging dat je beter zelf kunt maken wat je tegenwoordig allemaal kant en klaar in de winkel koopt. Dat het beter is te variëren dan elke dag hetzelfde te eten en dat golden oldies als brood, zuivel en suiker nu niet het beste uit je naar boven halen.

Het feit dat het boek Gezond Genieten heet, laat al zien dat gezond eten ook echt genieten is!

Gezond Genieten is uitgekomen in maart 2013 bij Spectrum, onder ISBN-nummer 9789000317240. Wil je het ook hebben, bestel het boek dan hier.

Binnenkort een heerlijk recept uit dit inspirerende, gezonde kookboek!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s