Boek: Kyra’s Kitchen

kyras kitchen - Kyra de Vreeze - Kosmos UitgeversVoeding als medicijn, zou een ondertitel kunnen zijn voor het nieuwste boek van Kyra de Vreeze. Met haar ideeën over eten is Kyra namelijk van mening dat je bepaalde ziektes kunt overwinnen door je voeding aan te passen. Maar ook het deel van de wereld waar je bent geboren is van invloed op de behoeften die je als mens hebt. Elk lichaam is anders en elk lichaam heeft andere behoeften op eetgebied. Het ene lichaam is sterker, het andere heeft wat vaker last van voeding. Volgens Kyra is er niet 1 universeel voedingspatroon en ben jij de enige die bepaalt welke voeding jij op dat moment nodig hebt.

Kyra’s kitchen is geen dieetboek, maar een boek met suggesties en tips om jouw ultieme voedingspatroon te ontdekken. ‘Het bespreekt de vele magische facetten van voeding. Hoe voeding een krachtig preventiemiddel tegen ziekte kan zijn. En hoe voeding als medicijn kan dienen bij gezondheidsklachten’.

Kyra stelt dat het voor een ultiem gezond gevoel belangrijk is dat we in balans zijn. Dat betekent dat je niet te veel extremen in je leven hebt. En als je deze wel hebt, dan kun je het midden weer vinden door je bewust te zijn dat je uit balans bent, je voeding aanpassen (dus minder zware voedingsmiddelen als vlees, eieren, smaakversterkers, geraffineerd eten en eten dat chemische toevoegingen bevat) en een activiteit zoeken die je terug in balans brengt (als meditatie, yoga, chi kung).

Na een introductie over de 6 pijlers voor gezondheid:

Ademhaling
Beweging
Slaap
Voeding
Water
Zonneschijn

En drie belangrijke nieuwe kooktechnieken:

Kiemen van noten, pitten, granen of bonen
Notenmelkproducten maken (van hazelnoten, amandelen, walnoten)
Smuicen (maak heerlijke combinaties van juices en smoothies, vooral goed voor je in de ochtend als je lichaam veel vocht en voedingsstoffen nodig heeft)

behandelt Kyra 10 ziektes/aandoeningen die je met voeding kunt behandelen:

Slapeloosheid
Opgeblazen en winderig
Overgevoelig
Obstipatie
Dip
Stress
Hormonaal
Griep en verkoudheid
Hoofdpijn
Overgewicht.

Hierbij wordt eerst het beeld geschetst van de ziekte, daarna wat je er aan kunt doen om hier vanaf te komen en daarbij natuurlijk een aantal heerlijke recepten! Binnenkort een lekker recept hier op de site.

Kyra’s kitchen is uitgebracht bij Kosmos Uitgevers in februari 2013, onder ISBN-nummer 9789021553627, wil je het ook lezen, bestel het dan hier.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s