Recept: Sinaasappelrepen

 

Sinaasappelrepen met pure chocola

Sinaasappelrepen met pure chocola

Ik was weer eens wat aan het experimenteren en bedacht een nieuw recept voor een tussendoortje. Ik las ergens eens dat havervlokken erg goed voor je zijn èn dat het goed is ze een tijdje te weken, dus kwam ik op het lumineuze idee om havervlokken te weken in sinaasappelsap en daar dan repen van te maken. En om eerlijk te zijn, het was best wel een succesje. Het enige nadeel, je kunt ze niet heel erg lang bewaren……

Een week later (zie foto) probeerde ik hetzelfde recept uit, maar dan met gesmolten pure chocola, ook dat was een goede combi. Je gebruikt dan de helft sinaasappelsap en 1 reep gesmolten pure chocola.

Ingrediënten (ongeveer 12 repen)

120 gram havervlokken
50 gram sesamzaadjes
2 eetlepels lijnzaad
2 eetlepels rozijnen
sap/rasp/vruchtvlees van 4 sinaasappels
honing/kaneel naar smaak

Pers de sinaasappels uit en doe in een kom. Voeg hier havervlokken, sesamzaad en lijnzaad aan toe en laat minimaal een uur staan.

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Als het goed is, hebben de droge ingrediënten na een uur het sap opgenomen en kun je het mengen met de overige ingrediënten. Als je van zoet houdt, kun je wat meer  honing toevoegen. Dit hangt ook samen met de zoetheid van de sinaasappels.

Als alles goed gemengd is, leg je een stuk bakpapier op een bakplaat en daarop smeer je het mengsel uit tot een gelijkwaardige plak van ongeveer 1 centimeter dik.

Zet een half uur in de oven. Het is belangrijk dat de plak goed stevig is als je deze uit de oven haalt. Laat even rusten en verwijder dan het bakpapier en snijd de plak in repen zo groot als jij ze wilt.

One thought on “Recept: Sinaasappelrepen

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s