Boek: De Broodbuik

BroodbuikEen tijdje geleden schreef ik al over de effecten van brood op je gezondheid. Nu was dat natuurlijk een verzameling van persoonlijke ervaringen en verhalen die ik overal vandaan toverde. In die tijd hoorde ik over het boek De Broodbuik van William Davis. En omdat daar zoveel over gezegd en geschreven werd, besloot ik het te lezen en eens te kijken wat brood voor invloed heeft op je gezondheid.

William Davis is preventiecardioloog en heeft jarenlang onderzoek gedaan naar de gevolgen van tarwe op het menselijk lichaam. Hij vertelt over alle wonderbaarlijke genezingen die hij realiseerde door mensen te adviseren geen tarwe meer te eten.

De Broodbuik gaat namelijk niet alleen over het gebruik van brood, maar ook over het feit dat tarwe echt OVERAL aan toegevoegd wordt. En tarwe is dus niet zo gezond, want het is zo overgemanipuleerd dat het al zijn oorspronkelijke sterke eigenschappen al lang niet meer bezit. Davis laat zien hoe tarwe ontwikkeld is in de loop der tijd, dat het je bloedsuikerspiegel meer laat stijgen dan suiker en dat volkoren dus helemaal niet gezond is, in tegenstelling tot wat altijd is beweerd.

Het meest opvallende vond ik wel dat Davis in zijn boek voorbeelden geeft van mensen die al jaren op zoek waren naar een oplossing voor een groot aantal kwalen en dat deze allen als sneeuw voor de zon verdwenen door tarwe uit hun eetpatroon te laten. De titel van het boek is daarnaast ook nog eens zo typerend, want elke man/vrouw met overgewicht in de buikstreek kan dit laten verdwijnen door geen tarwe meer te eten.

De Broodbuik van William Davis laat je zien hoe je je lichaam beter kunt maken door dat o zo belangrijke bestanddeel uit je voedingspatroon te halen. En nee, dat is niet makkelijk, want tarwe zit zoals gezegd overal in, maar het zal je lichaam en geest goed doen. Lees dit boek vooral voor alle voorbeelden van ziektes die veroorzaakt kunnen worden door het eten van grote hoeveelheden tarwe.

De Broodbuik van William Davis is uitgegeven bij Kosmos Uitgevers in 2013, onder ISBN 9789021553474. Wil je het ook lezen? Bestel dan hier.

Advertisements

One thought on “Boek: De Broodbuik

  1. Pingback: Recensie: William Davis - Broodbuik | Ranking the Books

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s