Recept: Rijst met paprika en gamba

Ingrediënten (4 personen):

4 groene puntpaprika’s
4 rode puntpaprika’s
400 gram gamba’s (liefst gepeld)
350-400 gram bruine of zilvervliesrijst
witte wijn
olijfolie, zout en peper
4 uien
2 tenen knoflook
1 Spaanse peper

Kook de rijst gaar volgens de verpakking. Snijd de uien, knoflook, paprika’s en Spaanse peper in grove stukken. Bak de uien en knoflook en Spaanse peper in de olijfolie tot de uien glazig zijn. Voeg dan paprika’s en gamba’s toe en bak nog even door. Voeg een klein beetje witte wijn toe. Als deze is opgelost voeg je de afgegoten rijst toe en meng je alles door elkaar. Breng op smaak met zout en peper.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s