Recept: Hartige taart met zoete aardappel en courgette

Hartige taart met zoete aardappel en courgetteVandaag een lekker recept met zoete aardappel. Ik ben ondertussen echt helemaal fan van zoete aardappel en in deze combinatie is het wel heel erg lekker. Het is helaas een recept wat wellicht wat omslachtig is, en daarom riep Arjan meteen al, dit krijg ik vast nooit meer, want deze combinaties maak je vast nooit meer tegelijk…. Maar misschien heeft hij geluk en verschijnt het nog eens op het menu….

Deze taart was namelijk een left over taart. Ik had gekookt voor onze gasten en had zelf deeg gemaakt nadat ik een tijd lang had gekozen voor filodeeg uit de supermarkt. Waarom weet ik ook niet, want zelf deeg maken is zó makkelijk en zoveel lekkerder, omdat je zelf kunt bepalen hoe je de smaak wilt hebben. Zo had ik het deeg gemaakt met gedroogde tijm er door, omdat dit ook in de vulling van de taart zat. Naast zelf deeg gemaakt had ik ook rode ui gesmoord in wijn, balsamico en tijm en daar had ik nog wat ‘vocht’ van over. Dit ging dus ook de taart in en gaf een heerlijke smaaksensatie.

Je moet dus wat tijd willen investeren om ook gesmoorde uien te maken, want die zitten officieel niet in het recept, maar uiteindelijk eet je dat ook wel op, want dat is namelijk ook zo ontzettend lekker;-)

Ingrediënten (taart voor 4 personen):

1 grote zoete aardappel
1 courgette
1 grote teen knoflook
3 eieren
1 keer hartige taartdeeg
100 ml overgebleven vocht van gesmoorde rode uien
ongeveer 100 gram feta
olijfolie
zout en peper
(verse basilicum)

Maak het hartige taartdeeg en zet minimaal een uur in de koelkast. Verwarm de oven voor op 175 graden. Rol het deeg uit, doe in een taartvorm en zet vast een kwartier in de oven.

Schil de zoete aardappel en snijd in kleine blokjes, kook deze kort in water, tot de blokjes beetgaar zijn. Laat dan goed uitlekken.

Snijd ondertussen de courgette klein en de knoflook in schijfjes. Bak dit samen in wat olijfolie tot ze nog een goede bite hebben.

Haal de taartbodem uit de oven, leg de zoete aardappel op de bodem en verdeel daarna de courgette er over. Maak een mengsel van ei en het vocht van de uien, voeg eventueel wat meer zout en peper toe en verdeel over de taart. Verkruimel dan de feta over de taart en zet in de oven. Ongeveer een half uur.

Haal de taart uit de oven als het deeg knapperig is en het eimengsel gestold is. Laat even afkoelen, zodat je de taart goed kunt snijden. Maak af door er klein gesneden verse basilicum over te strooien.

Eet smakelijk!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s