Recept: Quinoasalade met broccoli en kerstomaatjes

Quinoa, ik heb er toch een beetje een haat-liefde-verhouding mee. Het lukte me de laatste tijd niet echt er lekkere gerechten mee te maken en vond de smaak dan vaak te overheersend. Vandaag had ik opeens een ingeving en lukte het me om een heerlijke salade te maken, met broccoli, kerstomaatjes en halloumi. Meteen nog even gecheckt of je dit in Nederland nu ook nog goed kunt eten, maar broccoli is nu in het seizoen. Tomaat wordt natuurlijk al een stuk minder in oktober, dus het wordt alleen echt lekker met de juiste zoete tomaatjes.

Recept: Quinoa salade met broccoliIngrediënten (2 personen als lunchsalade):

150 gram halloumi
100 gram quinoa
1 stronk broccoli
100 gram kerstomaatjes
kleine hand verse basilicum
zout, peper
olijfolie
balsamico-stroop

Was en spoel de quinoa goed in een zeef. Doe over in een pan en kook volgens de aanwijzing op de verpakking.

Snijd de broccoli in kleine roosjes en gebruik ook de stelen. Snijd de tomaatjes in tweeën en de knoflook in reepjes. Doe de broccoli, tomaatjes en knoflook in een ovenschaal, besprenkel met olijfolie, zout en peper en zet in de oven op 175 graden. Houd in de gaten tot de groenten zo zacht zijn als jij het wilt.

Laat de quinoa uitlekken als ze gaar is en nog water in de pan zit en meng dit door de groenten heen. Zet nog even terug in de oven, ongeveer 10 minuten, roer goed. Snijd de basilicum alvast klein.

Haal uit de oven en roer nog even goed. Laat afkoelen. Snijd ondertussen de halloumi in repen en bak deze in een koekenpan zonder olie of boter. Als de kaas een beetje bruin wordt is deze klaar.

Meng de basilicum door de salade, en verdeel de salade over de borden. Leg de halloumi er op en besprenkel met balsamico-stroop.

Eet smakelijk!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s