Gezond bakken en ontbijten met de recepten van Voedzo

Tijdens het schrijven van mijn boek Natuurlijk! Eten! kwam ik in contact met Sharon Numan van de site VoedZo. Sharon is enorm gepassioneerd over gezond eten en zoekt echt alles uit over zuivelvrij, suikervrij, tarwevrij eten en alles wat je nog maar meer kunt bedenken op het gebied van gezond eten. Ze deelt dit alles op haar blog Voedzo.nl en regelmatig publiceert ze e-boeken met leuke recepten. Bijvoorbeeld over leuke ontbijtjes, of gezonde koeken.

Het mooie en bijzondere van Sharon is dat ze heel puur schrijft en iedereen die een andere mening heeft in zijn of haar waarde laat. Als voorstander van gezond en natuurlijk eten kan ik daar nog wel wat van leren;-)

De laatste week mocht ik twee van haar e-boeken recenseren, Het Koekenboek en 25 Ontbijt en lunchrecepten.

Het Koekenboek - Sharon Numan - VoedZoIn het Koekenboek vind je 25 recepten voor koeken die vrij zijn van geraffineerde suikers, zuivel en tarwe. De meeste recepten zijn zelfs glutenvrij. Sharon besteed heel veel tijd aan het ontwikkelen van recepten en vooral van het gezond maken van bestaande koeken, dus vind je in haar boek recepten voor chocolate chip cookies, haverkoeken en vanille kokoskoeken. Maar ook recepten voor mergpijpjes, snickerkoeken, gangmakers, miljonairskoeken en een gevulde koekrol. Zo kun je dus toch lekker genieten, maar wel op een verantwoorde manier! Dé uitkomst als je mensen op bezoek krijgt en je wilt iets leuks bij de thee serveren!

Voedzo kookboek met ontbijt en lunchrecepten - Sharon NumanHet Ontbijt- en Lunch boek bevat 25 recepten voor gevarieerde lunches en ontbijten. Variatie is lekker en houdt het leven spannend en het is goed voor je lichaam om niet steeds hetzelfde te eten. Deze ontbijt- en lunchrecepten zijn lekker, snel en de meeste passen ook in lunchbox of diepvriezer. In het boek vind je recepten voor bananenbrood en overnight oats (natuurlijk, want die zijn tegenwoordig heel erg in), maar ook pannenkoekenmuffins, zoete aardappel tortilla en favoriet bij Sharon thuis: de blauwe bessen citroenmuffins. 

Zelf eet ik sinds kort steeds vaker groenten bij mijn ontbijt, daardoor wordt het assortiment waarmee je kunt variëren bij je ontbijt steeds groter. Dus ook hier geldt, wil je dagelijkse inspiratie voor simpele, maar variërende ontbijt en lunchgerechten, dan is dit boek zeker een aanrader.

One thought on “Gezond bakken en ontbijten met de recepten van Voedzo

  1. Interessant! Mijn doel is om een paar keer per week een lekker toetje voor mijn gezin te maken, maar belangrijk vind ik ook dat het verantwoord is en niet teveel suiker bevat. Wie weet kan dit boek mij daarbij helpen!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s