Van Griekenland naar Frankrijk

La Douce France, we zijn weer terug. Na een periode van 7 maanden in Griekenland zijn we afgelopen weekend teruggekeerd in Frankrijk. In de Provence welteverstaan. We waren hier allebei nog nooit geweest en ik moet zeggen, het is hier prachtig. Enorm groen, verzorgde dorpjes èn natuurlijk een walhalla op eetgebied! Dat is heerlijk na al die maanden in Griekenland waar het toch altijd een beetje schipperen is wat eten betreft. Het is niet dat Grieks eten niet lekker is, maar de variatie is redelijk beperkt en biologische winkels zijn er helemaal niet te vinden. Dus je moet heel wat moeite doen wil je af en toe eens iets anders eten.

Hier in Frankrijk is dat geen probleem, we zitten een beetje afgelegen, dus voor winkels en dergelijke moeten we een stukje rijden, maar dat mag de pret niet drukken. Gisteren heerlijk boodschappen gedaan bij een fantastische grote biologische winkel, waar ze echt alles hebben. Nou als je dat lange tijd hebt moeten missen dan is het een verademing. En ondanks dat ik niet zo van supermarkten houd, zijn ze toch wel erg handig in gebieden waar je nog niet alle leuke kleine winkeltjes kent. En dan zeker de supermarkten in Frankrijk;-) Wat ze daar allemaal niet verkopen?? Je weet van gekkigheid niet waar je moet kijken, maar het is allemaal even interessant…. Gelukkig was ik eerst naar de biowinkel geweest en daarna pas naar de Carrefour, dus ik kon het in de supermarkt doen met de hoognodige boodschappen. 

Al dat bio-eten past ook goed in ons ritme, want we zijn een beetje op rantsoen. Even niet al te veel ongezonde dingen als suiker, koffie, alcohol, kaas, etc. Dus eten we veel groenten en fruit, drinken lekkere sapjes, eten heerlijke salades en soepen en ik ben ultiem blij met een goed werkende oven. Echt een genot! Alles wat er uit komt dat lukt en ik heb de afgelopen periode iets heel handigs geleerd wat me momenteel echt super goed van pas komt.

Ik ben een enorme fan van geroosterde aardappels uit de oven (nou ja ik houd eigenlijk van alles wat gebakken uit de oven komt..), tijdens een van onze bezoeken afgelopen weken ontdekte ik dat het helpt om water toe te voegen als je groenten in de oven roostert. Dus je legt alle groenten op een schaal of bakplaat en besprenkelt ze met kruiden en olijfolie en zorgt dan dat er een bodempje water in de schaal ligt. Hierdoor gaat het bakken sneller en worden de groenten of aardappelen nog knapperiger. Raar maar waar vond ik zelf, maar ik pas het nu overal toe en het werkt perfect!!

One thought on “Van Griekenland naar Frankrijk

  1. Pingback: Leven als God in Frankrijk! | Alles over eten

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s