Natuurlijk! Eten!

Preview Natuurlijk! Eten! van Irene van Gent

Klik op de foto voor een preview van Natuurlijk! Eten!

Natuurlijk! Eten! vertelt je hoe je op een simpele en snelle manier lekker en gezond kunt eten. Het laat zien dat je met weinig ingrediënten smaakvolle gerechten maakt, als je de juiste ingrediënten gebruikt.

Het boek bevat voor 80% vegetarische gerechten en daarbij ook tips om niet-vegetarische gerechten vegetarisch te maken. Omdat je minder vlees gebruikt zijn de gerechten vaak ook een stuk goedkoper dan wanneer je wel vlees gebruikt. Fijn voor de lijn en je portemonnee dus!  

Achterflap
Natuurlijk! Eten!, het kookboek dat je laat zien dat gezond eten voor iedereen haalbaar is. Dit boek bevat 50 Simpele, Snelle, Smaakvolle recepten met groenten en fruit, die je klaarmaakt met producten uit het Seizoen en de Streek waar je woont.

De recepten in dit boek hebben als basis natuurlijke producten, zonder chemische toevoegingen. Groenten en fruit hebben voldoende smaak als je ze koopt en eet in het seizoen waarin ze geoogst worden. Per gerecht heb je dan ook slechts een aantal ingrediënten nodig, die je vindt op de markt, biologische winkel, of de supermarkt.

Naast de recepten vind je 8 verhalen van natuurlijke eters. Mensen als jij en ik die hun eetpatroon veranderd hebben, omdat natuurlijk eten beter voor hun gezondheid is of gewoon lekkerder dan kant- en klare maaltijden uit de supermarkt.

Gedrukte editie, nu van € 19,95 voor € 17,50 (stuur me een mail met je postadres en maak € 17,50 + € 4,00 (verzendkosten) over naar NL48RABO0108661113) en je ontvangt het boek binnen een paar werkdagen in je brievenbus.

Ebook: € 9,95 (suikervrije editie)

Ebook; € 9,95 (eerste druk)

Natuurlijk! Eten! is uitgebracht in december 2011, in eigen beheer van Terug naar de basis, onder ISBN nummer: 9789081845403

9 thoughts on “Natuurlijk! Eten!

 1. Hee Irene!

  Wilde je even laten weten dat ik je kookboek met veel plezier gebruik! Vanavond de brocolli-knoflooksoep gemaakt en mijn ouders waren helemaal fan van de bietencarpaccio met feta. 🙂 Heerlijke, inspirerende recepten!

  Groetjes, Roos

 2. Hi Irene,

  Dankzij jouw kookboek een nieuwe impuls aan het koken aan de Frankenslag in Den Haag.

  Need I say more?

  Coen

 3. Hi Irene.

  De linzen met gegrilde vergeten groenten uit je boek staan dit seizoen in diverse weken hernieuwd op het menu, in een Berghutvariant! Met daarbij zelfgemaakte appelmoes [echt een perfecte combi!], spekjes [los op tafel voor de liefhebbers, valt erg goed in de smaak] en wat stokbrood. En de appelcrumble, broodpudding maken we ook nog steeds. Staan de worteltjescake en bananenbrood ook in je boek? Even vergeten, van die blijven ook een aanrader. Wij maken ze tegenwoordig met nóg minder suiker.

  Toen we voor het kerstdiner de venkel-peersalade maakte, misten we opeens een afbeelding in je boek van het eindresultaat. Hoe was dat ook alweer…?

  Wie weet wat we in de toekomst nog uit je boek maken voor gasten. We blijven op zoek naar stevige, passende gerechten voor in de Berghut. We houden ons aanbevolen voor tips!

  • Bananenbrood en worteltaart staan niet in het boek, omdat het geen eigen recepten waren, die had ik gepikt uit mijn inspiratieboeken;-)

   Oh ja en hoe de venkelpeersalade eruit zag…. Gewoon alles door elkaar mengen en als laatste de amandelen eroverheen strooien…. Een echt mooie foto heb ik er zelf nooit van kunnen maken, dat is voor boek 2 als we ook aan de styling gaan denken….. (en aan de slag gaan met een goede fotograaf;-)

   Goede tips trouwens bij de linzen, de appelmoes zou ik er zelf niet zo snel bij bedenken, maar moet ik misschien maar eens proberen!

 4. Hi Irene,

  Je boek is heerlijk. Veel variatie, makkelijke ingredienten om te kopen, verrassende smaken! Ik heb de bietencarpaccio al 2x gemaakt (mmmmm) en ben meer uit je boek aan het koken. Het is ook een perfect cadeautje gebleken, dat ik zeker vaker ga geven. Ga lekker door met koken, dat doe ik ook en ik hoop ook door je tweede boek weer veel inspiratie van je te krijgen.

  Ingeborg

 5. Hoi Irene,
  Wat een heerlijk kookboek heb je gemaakt, dat ook nog eens helemaal voldoet aan de foodtrend van 2012: terug naar de basis en koken met pure en eerlijke ingredienten. Een boek met recepten die snel klaar zijn, gemakkelijk in bereiding en lekker voor het hele gezin. Ik kijk uit naar deel 2!
  Groet, Ingrid

 6. Hoi Irene,

  Het kookboek bevalt echt heel erg goed, afgelopen weken tijdens de feestdagen heb ik veel gebruik gemaakt van de gerechten. De gerechten zijn inderdaad simpel, snel en erg smaakvol, ik heb veel complimenten gekregen, dus jij ook bij deze! Ik kijk al uit naar deel 2!
  Heel veel succes en plezier bij het maken!

  Liefs,
  Britt

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s