Over Irene

Hallo, wat leuk dat je op mijn blog terecht gekomen bent. Net als ik, moet je dan wel van lekker en natuurlijk eten houden, of er op z’n minst in geïnteresseerd zijn!

Op deze pagina vertel ik je kort wat over mezelf, zodat je weet wie er achter dit blog zit. Mijn naam is Irene van Gent. Ik ben dit blog begonnen omdat ik graag nieuwe recepten en eetervaringen wilde delen. Dat doe ik nu sinds mei 2010 en het verveelt nooit!

Ik ben opgeleid als communicatieadviseur, maar na een paar jaar mijn vak uitgevoerd te hebben in verschillende organisaties merkte ik dat ik steeds meer behoefte had om iets te doen wat me echt blij maakte. Omdat ik wel een vaag vermoeden had, maar niet zeker wist of dat vermoeden klopte besloot ik het roer om te gooien. Dat deed ik eerst door aandacht aan mijn lichaam te besteden door yoga en natuurlijke voeding. Daarna besloot ik dat het tijd werd voor een zoektocht buiten Nederland. En dat heb ik geweten!

Ik ging naar Italië, de omgeving rond Turijn, waar ze ruim 20 jaar geleden de Slow Food beweging begonnen zijn. Daar ontdekte ik dat de dingen die we hier uit de supermarkt halen heel anders smaken als je ze ambachtelijk bereid. Zelf at ik al een tijd geen vlees en vis meer, maar besloot dit te veranderen en voornamelijk goed vlees en goede vis te gaan eten.

Na die tijd in Turijn werkte een periode als kok in de Berghut  en ontwikkelde een paar maanden later (op Kreta) dit blog. Op dit blog schrijf ik recensies over boeken, restaurants en winkels en heb een groot aantal recepten ontwikkeld. Deze recepten heb ik gebundeld in mijn eerste kookboek Natuurlijk! Eten! (wat ik schreef aan boord van een zeilboot op de Griekse Zee rond Corfu). Dit was in de zomer van 2011. In de winter van 2011 zag mijn boek ook daadwerkelijk het daglicht. Dat ik met koken verder wilde stond toen wel vast.

Dus startte ik een cateringbedrijf en werkte ik een aantal winters in een catered chalet. Ondertussen zeil ik weer rond op de Griekse zee en geniet ik van het mediterrane leven. Dat betekent, lekker eten, rustig leven en genieten van zon en zee!

 

One thought on “Over Irene

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s