Restaurant: Lou Paleisoun in Brignoles, Frankrijk

En daar gingen we dan op een zonnige door de weekse dag buiten het toeristische seizoen om. We wilden even iets anders dan thuis lunchen en besloten naar Brignoles te gaan om daar wat te gaan eten. Nu is Brignoles zelf niet zo heel erg bijzonder. Of eigenlijk helemaal niet. Dus daar waren we snel doorheen. Een beetje rond lopend kwamen we niet echt hele spannende restaurants tegen. We hadden de moed al bijna opgegeven tot we in een straat wat verder uit het ‘centrum’ tegen restaurant Lou Paleisoun aanliepen. Er stonden slechts twee tafeltjes buiten en de eigenaar was de tafels nog aan het dekken, maar we konden er zeker een hapje eten. We moesten wel buiten zitten, want binnen was alles gereserveerd. Nou dat vonden we niet zo erg, want het zonnetje scheen lekker op het terras en dat het restaurant vol zat betekende dat het een goed lopende zaak is.

Tot onze verbazing (na Griekenland zijn we niet veel meer gewend) kregen we een prachtige kaart uitgereikt èn een wijnkaart en konden we uit een aantal menu’s kiezen of gewoon losse gerechten. Omdat we bedachten dat we toch niet heel veel uit eten zouden gaan hier, besloten we het er van te nemen. Een driegangen menu met een glaasje wijn….. Wat een verwennerij.

Het was een goede lunch (mooi geserveerd, smaken hadden van mij wat meer pit mogen hebben), veel te veel (zeker als je bedenkt dat we de afgelopen weken echt weinig hebben gegeten), zodat we de rest van de middag niets meer konden omdat we zo moe waren van al het eten.

Ik laat de foto’s voor zich spreken.

Voorgerechten:

Lou Paleisoun (6)

Lou Paleisoun (7)

Hoofdgerechten:

Lou Paleisoun (3)

Lou Paleisoun (1)

Nagerechten

Lou Paleisoun (5)

Lou Paleisoun (4)

One thought on “Restaurant: Lou Paleisoun in Brignoles, Frankrijk

Leave a comment