Vandaag dan mijn officiële eerste filmpje online. En voor de mensen voor wie het filmpje te snel gaat, hieronder ook nog even het recept en de exacte ingrediënten erbij.
Ingrediënten (4 personen):
2 grote of 3 kleine bietjes
300 gram risottorijst
1 rode ui
2 tenen knoflook
150 gram zachte geitenkaas
verse bladpeterselie
zout, peper
roomboter
0,75 – 1 liter zelfgemaakte groente- of kippenbouillon
Kook de bietjes in ongeveer een uur gaar.
Ondertussen snipper je de ui en knoflook.
Als de bieten gaar zijn, verwijder je de schil onder koud stromend water en snijd ze in kleine blokjes.
Smelt de boter in een pan met stevige bodem. Voeg de ui toe en bak 5 minuten, voeg alvast wat zout toe. Als de uien glazig zijn voeg je de knoflook toe, bak even kort mee. Voeg dan de risotto toe. Bak mee tot ook de risotto glazig is en voeg dan de bouillon toe (in Italië maken ze risotto altijd met een beetje witte wijn, hierdoor geef je wat meer smaak aan de risotto).
Voeg steeds weer bouillon toe als de bouillon is opgenomen, ga zo door tot de risotto gaar is. Voeg dan de kleingesneden bietjes toe en meng alles door elkaar. De risotto krijgt nu een prachtige rood/paarse kleur. Voeg wat boter toe en breng op smaak met zout en peper.
Verdeel de risotto over de borden.
Verkruimel de geitenkaas en verdeel dit over de borden en verdeel de rucola erover (alleen van de kleurencombinatie word je al heel erg blij!).
Ik wens je een heerlijke maaltijd toe!
Beste Irene (buurvrouw van jeroen), ik heb al twee keer jouw heerlijke bietenrisotto gegeten. En maak mijn vrienden blij met deze link! Je recept wordt zeer gewaardeerd.
Pingback: Recept: Aardperensoep van Yolanda van der Jagt | Alles over eten