Boek: Quinoa, nummer 1 superfood (+ winactie)

Quinoa, nummer 1 superfoodQuinoa, nummer 1 superfood! Dat quinoa goed en gezond is, wist ik al een tijdje, maar het wordt steeds meer opgepakt door anderen en nu is er een nieuw kookboek met heel veel, leuke en inspirerende recepten met quinoa!

In Quinoa, nummer 1 superfood nemen Eric van Veluwen en Robèrt van Beckhoven je mee in de wereld van quinoa en vertellen je er alles over! Ik gebruik quinoa eigenlijk altijd alleen maar als graan, maar je kunt er nog veel meer mee, er is ook meel, quinoa-vlokken, gepofte quinoa èn je kunt quinoa ook kiemen.

Naast de uitleg over kooktijd, bereidingswijzen en tips natuurlijk vooral heel veel lekkere recepten, van ontbijt tot diner en zoete verleidingen, alles komt aan bod. Wat dacht je bijvoorbeeld van Tropische quinoakwark met amandelmelk, een zomers slasoepje met gerookte zalm en bieslook, of Spaanse tomatensoep met bleekselderij en sherryazijn. Maar ook hele leuke suggesties voor traditionele gerechten met een quinoa twist, zoals quinoa bolognese traditionale, quinoa goreng of quinoa falafel.

Ik denk dat ik de komende maanden wel vooruit kan met nieuwe quinoa-inspiratie. En nu komt het leuke! Wil jij ook inspiratie op het gebied van quinoa? Dan kun je dit boek winnen, want ik mag twee exemplaren weggeven.

Wat moet je doen?

Schrijf onderaan dit bericht waarom jij vindt dat je dit boek moet winnen. Je kunt je reactie indienen tot 30 november a.s. Op 1 december maak ik via de site de winnaars bekend.

Quinoa, nummer 1 superfood van Eric van Veluwen en Robèrt van Beckhoven is in november 2013 verschenen bij Carrera Uitgevers, onder ISBN 9789048819508.

21 thoughts on “Boek: Quinoa, nummer 1 superfood (+ winactie)

 1. Pingback: En de winnaars zijn!! | Alles over eten

 2. Dit lijkt me een subliem boek met fantastische recepten om quinoa ook voor mijn familie in een smaakvol jasje te stoppen en zo van z’n veggie- en geitenwollensokken-imago af te helpen. Totnogtoe gebruikte ik quinoa vooral als rijst- en couscousvervanger maar met dit boek zou ik nieuwe culinaire horizonten kunnen ontdekken… één van mijn grote passies!

 3. Ik ben heel benieuwd naar de recepten in dit boek. Ik kom met quinoa net als de andere Susanne niet veel verder dan couscous-achtige gerechten en ovenschotels.

 4. Graag zou ik dit boek winnen om zo wat meer variatie te krijgen in gerechten met quinoa. Ik vind het altijd erg leuk om voor vrienden te koken, maar heb het tot nu toe niet ‘aangedurfd’ om quinoa op het menu te zetten. 🙂 Dit kookboek zal helpen om hier verandering in te brengen, en anderen enthousiast te maken over dit gezonde supergraan!

 5. Dit boek zou ik super graag winnen! Zelf kook ik al veel met quinoa, maar eigenlijk kom ik niet verder dan het te gebruiken in recepten ipv couscous of rijst, of als vervanger van de sushi rijst als ik gezonde sushi rollen maak.. wat nieuwe inspiratie is dus erg welkom! 🙂

 6. Ik vind het zelf erg lekker en ben het vooral gaan eten omdat het zo gezond is.
  Maar ik ben de enige in mijn familie en vriendenkring,niemand kent het ,dus nu probeer ik meer mensen aan de quinoa te krijgen.
  Heb toevallig gisteren in het boek gebladerd in de boekenwinkel en zou het heel graag willen hebben,ook om het andere mensen te laten lezen en enthousiast te krijgen.
  Gisteren heb ik meteen wat quinoa laten ontkiemen ,ben benieuwd.
  Ik eet het nu nog eigenlijk zo op,maar wat leuke receptjes zijn heel welkom.

 7. Ik maak graag quinoa salade, eenvoudig recept, mijn dochters zijn er dol op! Omdat het zo lekker is blijf ik hetzelfde recept volgen. Heb inspiratie nodig om te durven afwijken van het bekende!

 8. Mijn dochter heeft me hier al veel over verteld maar ik heb het nog niet aan gedurfd, met dit boek vast en zeker wel!

 9. Oeh, ik doe graag mee! Ik heb al de hele tijd een zakje quinoa staan, maar heb er tot nu toe nog maar 2, 3 keer mee gekookt omdat ik niet al te veel inspiratie heb. Het waren helaas geen culinaire hoogstandjes.. Dit boek zou dus zéker van pas komen 🙂

 10. Omdat ik steeds meer aan het lezen ben over gezonde voeding en quino voor mij nog onbekend is.Groeten van Ans

 11. Ik eet regelmatig quinoa. Het is smakelijk, makkelijk te bereiden, maar ik eet het vooral vanwege de gezondheidsvoordelen. Voor mij is het een alternatief voor rijst. Ik weet echter dat er meer toepassingen zijn en die wil ik ook wel leren kennen. Daarbij komt dit boek goed van pas. Misschien dat ik het dan ook wat vaker ga eten.

 12. Ik kom niet veel verder dan lekkere ‘salades’ en de kant en klare gepofte versie in mijn ontbijt te verwerken. Vind het toch te zonde om een eventueel experiment te laten mislukken.. Klein steuntje / voorbeeld in de vorm van een boek met recepten en ideetjes is meer dan welkom!

 13. Onbekend wat ik anders met Quinoa kan dan de salade die ik een keer van je website geprobeerd heb en dat terwijl de overgebleven Quinoa al een tijdje in mijn keukenkast ligt te wachten op een vervolg kan met het boek ik experimenteren. Niet alleen dat het uit de kast verdwijnt, ook voor het gezin waar ik met veel enthousiasme elke keer onthaalt wordt. Zij kunnen veel hebben aan een andere wereld in hun eet opvoeding nu ze ouder worden.

 14. Ik at vroeger erg ongezond, chips, chocolade, noem maar op… De laatste maanden ben ik meer en meer met mijn gezondheid bezig. Ik sport veel, drink veel water, groene thee… maar ik zou graag nog wat meer informatie krijgen over gezond eten. De term superfood heb ik al horen vallen, maar ik ben wel eens benieuwd welke dingen worden geassocieerd onder superfood en wat het doet met je lichaam. Ik zou hier heel blij van worden!

 15. Omdat ik een echte kookliefhebber ben, dol ben op het proberen van nieuwe dingen, maar op de een of andere manier bij Quinoa echt niet weet wat ik ermee moet, verder dan een salade kom ik niet (en die is wel heel lekker, dus daar ligt het niet aan!). Waarom mijn creativiteit juist bij dit product niet vanzelf gaat stromen, weet ik niet, maar dat ik een inspiratiezetje nodig heb, is wel duidelijk!

 16. Zo’n beetje elke week maak ik quinoa en gebruik meestal de kookboeken van Ottolenghi. Elke keer als ik daar in blader krijg ik zin om te koken! Wat ik mis zijn de zoete gerechten met quinoa. Ik ben namelijk een enorme zoetekauw, maar voor mijn gezondheid wil ik minderen met suiker en gluten. Hopelijk kan dit boek mij daarbij helpen! En eigenlijk vind ik dat ik dat boek moet winnen dankzij de tip die ik heb gegeven..

 17. Omdat er al ruim een jaar (bloos bloos) een zakje quinoa in mijn kast staat (bio en nog steeds niet over de houdbaarheidsdatum…) en ik er op de één of andere manier maar niet toe kom om er mee aan de slag te gaan. Zo’n fantastisch receptenboek zou daar zeker verandering in brengen!

 18. Ik leerde quinoa kennen via een Peruaanse vriendin. Zij was ook mijn bron voor allerlei lekkere receptjes hiermee. Nu wonen we echter ver van elkaar. Dit boek zou mij weer wat inspiratie brengen om variatie te brengen in mijn koken met quinoa.

 19. Dit boek is zeer welkom in ons huishouden. Ooit 1 keer Quinoa klaar gemaakt, en dat werd niet gewaardeerd aan tafel. Misschien kan ik het met behulp van dit boek nog één of meerdere keren proberen, in de hoop dat het dan wel vaker op tafel mag komen. Ik was zelf namelijk wel enthousiast.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s