Recept: Venkelsalade met sinaasappel

Venkelsalade met sinaasappel

Dit is een heerlijk gerecht bij de barbecue of een zomers buffet.

Ingrediënten (4 personen):

2 venkelbollen
3 sinaasappels
1 bosui
olijfolie
zout, peper 

Maak de venkelbollen schoon en snijdt in kleine stukjes (bewaar het venkelgroen, dat heb je nodig voor de dressing), spoel af met water en leg op een bord/schaal. Maak de sinaasappels schoon, verwijder aan de buitenkant ook het vel, zodat alleen het vruchtvlees overblijft (vang het vruchtensap op als je de sinaasappels snijd, dit heb je nodig voor de dressing). Snijd in dunne schijfjes/partjes. Leg deze over de venkel. Snijd de bosui in kleine stukjes en strooi over de sinaasappel. Maak nu een dressing van het venkelgroen, sinaasappelsap, olijfolie zout en peper en verdeel dit over de salade.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s