Een weekend vol eten!

Dit weekend stond weer eens heerlijk in het teken van eten!! Het begon donderdagavond met een diner hier thuis voor mijn jaarclub. Ik maakte ik voor hen kikkererwtenpuree met naan-brood (geïnspireerd door Ianna), daarna gevulde tomaten (uit de delicious.), een salade met spitskool, aardbei, feta, tuinbonen en meiraapjes met dressing op basis van zelfgemaakte wasabimayonaise en een pastasalade met knoflook, kerstomaatjes en verse basilicum. En als toetje een heerlijke tiramisu, daarover morgen meer!

Zaterdag op naar Haarlem om met de vriendin van mijn broertje cupcakes te bakken. Ik had bedacht dat het leuk is om iets anders te serveren in plaats van beschuit met muisjes. Dus ontwikkelde ik op basis van een standaardmuffinrecept mijn eigen geboortemuffins. Samen maakten we een hele lading zodat het eerste bezoek straks verrast wordt met iets anders dan anders! Ze zijn niet zo gezond, maar wel echt super lekker en op verzoek maak ik ze zonder suiker en glutenvrij (wil je ook iets dergelijks, ze zijn te bestellen in de webwinkel).

Vandaag had ik zin om te gaan bakken en weer eens iets nieuws te proberen. Behalve mijn glutenvrije chocoladetaart, ontwikkelde ik een nieuw hartig cakeje met rode biet en rijstmeel.

Daarna was het tijd voor wat zomerse ontspanning, dus met de picknickmand op naar het bos. Daar genoot ik samen met mijn vriend van een goed gesprek, rode bietenspread, groentestengels, kikkererwtenpuree en de rode bietengebakjes. Van mijn schoonvader krijg ik groenten mee uit eigen moestuin, sla, rode kool, een mega grote courgette en verse basilicum.

‘s Avonds alleen besluit ik te genieten van de Opperdoezenrondes die mijn vader elk jaar voor ons regelt via de Rotary. Hiervan maak ik een salade met sappige tomaatjes, avocado, verse basilicum en zout en peper uit de molen.

En nu buik ik uit en geniet van al het mooie eten wat de wereld te bieden heeft. Ondertussen staat mijn brood te rijzen, want sinds kort maak ik weer regelmatig zelf brood. En tijdens het kneden besefte ik me eens te meer hoe ik er toch altijd van geniet om dingen echt zelf te maken. Dingen die je vanzelfsprekend in de winkel koopt, maar die zo veel lekkerder zijn als je ze zelf hebt gemaakt. Brood is er een van, maar ook mayonaise, bouillon, taart en koekjes. En misschien smaakt het vooral wel lekkerder omdat je het met liefde hebt gemaakt!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s