Recept: Pompoen met rode biet

Dit recept komt uit het boek De recepten van Alain Passard.

Ingrediënten (4 personen):

1 grote rauwe rode biet (minstens 700 gram)
300 gram schoongemaakte pompoen aan een stuk (butternut of oranje zonpompoen)
100 gram gezouten boter
blaadjes van 4 takjes munt
sap van 1 limoen
200 gram Emmentaler kaas in plakjes
fleur de sel
zwarte peper uit de molen

Borstel de biet zo nodig onder de kraan schoon. Kook de ongeschilde biet in een afgedekte pan met water en een snuf zou in ongeveer een uur gaar. Draai het vuur uit en laat de biet zo’n 40 minuten in het kookvocht afkoelen. Schil de biet en snijd hem in flinke gelijke stukken.

Snijd intussen de pompoen in vier gelijke, langwerpige stukken. Smoor de pompoenstukken op zacht vuur net gaar in de boter en keer ze regelmatig om. Schep er tegen het einde van de stooftijd de verse muntblaadjes door, de stukken biet en het limoensap. Laat goed doorwarmen. Schep in een ovenschaal, leg de kaasplakjes er over en zet een paar minuten onder de grill. Breng op smaak met fleur de sel en zwarte peper en serveer met wat rucolasalade.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s